Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Protein do vody nebo do mléka?

14.12.2020

Protein do vody nebo do mléka?

Která varianta zatíží méně organizmus a ze které vytěžím nejvíce?

Někdo preferuje vodu, jiný zase nedá dopustit na mléko. Hodně lidí volí obě varianty a střídá je. Co je vlastně lepší? Která varianta zatíží méně organizmus a ze které vytěžím nejvíce?

Mléko:

Někomu dělá problémy kvůli tomu, že obsahuje mléčné bílkoviny nebo například laktózu (cukr). Mléko jako takové obsahuje laktózu, syrovátku, mléčný albumin, kasein, kaseinan…

Laktóza:

Je trávena ve střevě pomocí laktátu (enzymu), to pomáhá laktózu v tenkém střevě rozložit na malé částečky a ty se po té vstřebávají do těla. Čím je ale člověk starší, tím hůře mléko vstřebává (tato funkce se u mnoha lidí liší). Například u kojenců je tento enzym zastoupen v těle hojně a tak nemají problémy s jejím příjmem.

Pokud je v těle méně laktázy, (enzym, který katalyzuje štěpení mléčného cukru- laktózu na jednoduché sacharidy D-glukózu a D-galaktózu) dochází ke kvašení nerozložené laktózy ve střevě. To může vést k plynatosti, průjmu a křečím…

Jednoduše řečeno

Nestrávené zbytky laktózy způsobují zhoršené trávení. Často se při výrobě více kvalitních proteinů laktóza odfiltrovává.

Z toho plyne, že pokud je protein rozmíchán s vodou, dostane se tak do těla mnohem rychleji. Při smíchání s mlékem také hrozí to, že se koktejl do těla dostane i v menší míře.

Závěrem

Reakce na mléko je hodně individuální a tak je na každém z vás, kterou variantu zvolíte. Každopádně je důležité, vyzkoušet si, která varianta vám více vyhovuje a hlavně nezatěžuje vaše tělo.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzAwMDg5M