Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 49,- Kč

Doprava

Po registraci sleva

Protein do vody nebo do mléka?

14.12.2020

Protein do vody nebo do mléka?

Která varianta zatíží méně organizmus a ze které vytěžím nejvíce?

Někdo preferuje vodu, jiný zase nedá dopustit na mléko. Hodně lidí volí obě varianty a střídá je. Co je vlastně lepší? Která varianta zatíží méně organizmus a ze které vytěžím nejvíce?

Mléko:

Někomu dělá problémy kvůli tomu, že obsahuje mléčné bílkoviny nebo například laktózu (cukr). Mléko jako takové obsahuje laktózu, syrovátku, mléčný albumin, kasein, kaseinan…

Laktóza:

Je trávena ve střevě pomocí laktátu (enzymu), to pomáhá laktózu v tenkém střevě rozložit na malé částečky a ty se po té vstřebávají do těla. Čím je ale člověk starší, tím hůře mléko vstřebává (tato funkce se u mnoha lidí liší). Například u kojenců je tento enzym zastoupen v těle hojně a tak nemají problémy s jejím příjmem.

Pokud je v těle méně laktázy, (enzym, který katalyzuje štěpení mléčného cukru- laktózu na jednoduché sacharidy D-glukózu a D-galaktózu) dochází ke kvašení nerozložené laktózy ve střevě. To může vést k plynatosti, průjmu a křečím…

Jednoduše řečeno

Nestrávené zbytky laktózy způsobují zhoršené trávení. Často se při výrobě více kvalitních proteinů laktóza odfiltrovává.

Z toho plyne, že pokud je protein rozmíchán s vodou, dostane se tak do těla mnohem rychleji. Při smíchání s mlékem také hrozí to, že se koktejl do těla dostane i v menší míře.

Závěrem

Reakce na mléko je hodně individuální a tak je na každém z vás, kterou variantu zvolíte. Každopádně je důležité, vyzkoušet si, která varianta vám více vyhovuje a hlavně nezatěžuje vaše tělo.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NDVmOGVj