Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Přítahy činky k bradě

17.12.2020

Přítahy činky k bradě

Kdo netouží po masivních ramenech a trapézech?

Kdo netouží po masivních ramenech a trapézech? Vedle krčení ramen existuje ještě jeden velmi účinný cvik pro jejich masivní rozvoj a nárůst. Přitahování velké činky, jednoruček, spodní kladky k bradě.

Pro začátečníky jej moc nedoporučuji, pokud jste jej dlouho nezařadili do tréninkového plánu, je dobré začít s malou váhou pro osvojení. To, jakou šíři úchopu zvolit je hrozně individuální záležitostí. Na co se hlavně zaměřit je komfort při provádění opakování. Respektive, pokud vás při šíři úchopu bolí ramenní klouby nebo zápěstí, změňte jej, najděte si úchop, který Vám vyhovuje a dosáhnete při něm úplného rozsahu pohybu.

Pokud Vás i přesto bolí zápěstí, doporučuji použít omotávky nebo bandáže pro lepší fixaci a stabilitu. Přítahy provádějte s co možná nejprestižnější možnou technikou, nepoužívejte cheating a snažte se procítit danou partii.

Provedení cviku:

Zaujměte postoj, při kterém stojíte zpříma, kdy držíte činku nadhmatem před tělem. Činku následně zvedáte směrem nahoru blízko těla. Lokty držte směrem vzhůru a soustřeďte se na konečné zmáčknutí svalů. Činku zvedněte téměř k bradě a v případě, že chcete dát trapézovým svalům opravdu zabrat, na malý okamžik zde činku podržte. Směrem nahoru provádějte nádech, směrem dolů výdech, záda držte vzpřímená a dávejte pozor na jejich hrbení, které je tu nežádoucí. Pak pomalu spouštějte do výchozí pozice.

Proveďte 10-14 opakování se středně těžkou vahou.

Závěrem

Pokud chcete docílit co možná nejrychlejšímu rozvoji této svalové partie, doporučuji kombinaci krčení ramen a přítahů v jedné tréninkové jednotce. Kdy při krčení ramen použijete velkou zátěž a u přítahů zátěž střední.

Pokud máte problém s bolestí zad, použijte opasek. Můžete také použít spodní kladku s tvarovaným držákem. U tohoto cviku ležíte na zádech a šetříte především spodní část páteře.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

YWQ5Zjc2ZW