Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Burpee

26.11.2020

Burpee

Jedná se o dynamické cvičení, jenž přispívá ke zvýšení intenzity téměř každého tréninku.

Vyrýsujte se a získejte lepší kondici s tímto cvikem, který nevyžaduje žádné vybavení, ani prostor.

Jediné co potřebujete je 5 metrů čtverečních a chuť do cvičení. Mnoho z Vás zná tento cvik spíše pod názvem „angličáky“ a to hlavně z odvětví Crossfitu. Tento cvik se často zařazuje a to z toho důvodu, že zkrátka a jednoduše funguje a je osvědčenou metodou k hubnutí a otestování vaší kondice.

Jedná se o dynamické cvičení, jenž přispívá ke zvýšení intenzity téměř každého tréninku. Prověří vaši vytrvalost, sílu, kondici a koordinaci. Zároveň pak zatěžuje prsní svalstvo, kvadricepsy, tricepsy, ohýbače kyčlí a střed těla. V tomto článku si popíšeme základní formu tohoto cviku, avšak existuje spousty vylepšení a variant, jak si časem tento oblíbený a účinný cvik vylepšit.

Provedení „angličáků“

  1. Postavte se zpříma s chodidly od sebe na šířku ramen, trup držíte rovně.
  2. Vysuňte kyčle dozadu a proveďte dřep, při čemž máte paže nataženy před sebe, směřující k podlaze před Vámi.
  3. Přeneste váhu na ruce a chodidla vykopněte za sebe, přistanete pak do spodní pozice kliku.
  4. Pak stáhnete chodidla zpátky pod sebe (ideálně vystřelíte-li chodidla vzhůru a mezi ruce), přičemž nohy budou téměř nataženy.
  5. Cvik dokončíte vertikálním výskokem a začněte ihned s dalším opakováním.

Čím více opakování takto zvládnete v co možném nejkratším čase, tím více tuku dokážete spálit a zvýšíte vaši kondici a vytrvalost. Kvůli rozehřátí na začátku udělejte prvních pár opakování pouze v mírném tempu, předejdete tím zraněním a mnohem lépe se pak dostanete do rychlejšího tempa.

Tréninkové typy

  • Angličáky lze kombinovat i s jinými cviky, například Burpee do výskoku na box nebo s výskokem na hrazdu a následným shybem.
  • Burpee můžete vložit do vašeho klasického tréninku, dojde tak ke zpestření a zvýšení intenzity cvičení, což je pro Vás přínosné. Díky vložení angličáků mezi série dokážete rychleji zvýšit svalovou vytrvalost, kterou následně můžete zužitkovat jinde.
  • Angličáky můžete rovněž zařadit do páru s jiným cvikem. Například kombinací přemístění činky střídané s angličákama. Jednoduše jeďte na maximum, začněte silovým přemístěním do selhání a pak ihned zařaďte angličáky. Zjistíte tak, jak jste na tom s fyzičkou ve skutečnosti J

Pozitiva tohoto cviku

  • Zapojuje celé tělo
  • Velmi efektivní pro spalování tuků
  • Skvělý cvik na budování kondice
  • Zvětšuje psychickou i fyzickou odolnost
  • Dá se dělat kdekoliv, kdykoliv a navíc je pro všechny zdarma

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZmViNjlh