Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Do plavek

26.11.2020

Do plavek

9 typů, jak zvýraznit postavu, zredukovat částečně množství tukových zásob a doladit postavu k vodě.

Článek není zaměřen na závodníky, ale širokou sportovní veřejnost. 9 typů, jak zvýraznit postavu, zredukovat částečně množství tukových zásob a doladit postavu k vodě. Pokud budeme brát termín plavek od začátku prázdnin, pak nám zbývá něco kolem 30 dnů, což není zrovna moc. Nicméně, i za tak krátkou dobu, lze tělo částečně vylepšit (nedá se tím ale nahradit rok tvrdé dřiny a diet)…

Sacharidy – zredukování

V prvé řadě je nutné snížit příjem sacharidů. V období měsíce můžete v klidu fungovat na příjmu 2g/1kg hmotnosti a to například 5 dní v týdnu, jeden den můžete snížit cukry pod 0,5g/1kg a sedmý den v týdnu příjem zvednout na 3g. Vše je v závislosti na vašem denním výdeji (práce, sportovní aktivita, doplňkové činnosti). Doplňující informace, vynechejte sacharidy s větším množstvím cukrů (ovoce také).

Kardio – navýšení aerobní aktivity

Kardio je v období formování postavy (a to i v tak krátké době) naprosto nezbytné. Kardio zařaďte obden a to v následujícím rozdělení. V den volna, kdy nemáte zařazen silový trénink, přidejte kardio ve večerních hodinách (pokud cvičíte normálně k večeru). V den cvičení pak zařaďte kardio ráno, aby si tělo dostatečně odpočinulo před silovým cvičením. Kardio rozdělte obden, ideálně pak kratší časové zaměření do 30 minut při vysoké frekvenci (doporučuji švihadlo nebo sprinty).

Cvičení – zaměření na ramena – břicho - záda

To, že již nějaký pátek cvičíte, s tím počítáme. Pak tedy zařaďte následující partie 2x v týdnu. Ramena vs. břicho Vám zajistí zpevnění pasu a větší napumpování svalů v oblasti ramen. Což vede k optickému rozšíření ramen a zúžení obvodu břicha. Pokud přidáte cviky na záda, zaměřené na „křídla“ pak tento dojem nabydete i z pohledu ze zadu. (připomínám, že se jedná o doladění pro ty, kteří z nějakého důvodu nestihli pořádně zamakat a snaží se dohnat vše, co jde).

Opalování – přirozenější vzhled kůže

Pro toho, kdo sleduje dění ve světě fitness, žádná novinka. Opálení prostě dělá dojem. Podtrhne svalstvo a zvýrazní jejich křivky. Proč tedy nejít k vodě částečně před-opálený, stejně tak, jako závodník použije tmavší barvu před tím, než vystoupí na prkna.

Spalovače tuku - aminokyseliny

Pokud jste již v tak striktním režimu a držíte vše, jak máte, je na místě pořídit si nějaký ten doplněk. Pokud nemáte dostatečný příjem financí a máte ve stravě dostatek vitamínů a bílkovin z běžné stravy, pak můžete zařadit aminokyseliny, glutamin nebo BCAA pro ochranu svalové hmoty, aby nedošlo k jejímu odbourávání vlivem náročného režimu a menší regenerace. Jako podporu spalování tukových zásob pak nějaký účinný spalovač. Můžete použít například Synephrine + Zelený čaj + Kofein (existují seriózní vědecké důkazy potvrzující uvedenou funkci, daná látka či její účinná složka prospívá většině lidí, označovány jako číslo koeficient 4-5, pro představu karnitin má koeficient číslo 2), případně přímo sestavený kombinovaný produkt na bázi termogenního spalovače, kde dochází k mírnému zvýšení tělesné teploty a zrychlení metabolismu (tzv. stimulační spalovač). Pokud ale chcete „pálit tuky“ volte vždy spalovače thermogenní, pokud tedy nemáte například špatný tlak nebo problémy se srdcem apod.

Zavodnění těla

Jistě jste o tom už slyšely, někdo k tomu má větší tendence, někdo naopak menší. Jak předejít zavodnění (částečnému) je snížení příjmu soli v potravě (ne její naprosté vyřazení, sůl je pro tělo důležitá), nicméně je v dnešní době téměř ve všem a většina lidí jí má nadbytek. Bohužel paradoxně tělo si uchovává zásoby vody a pokud byste chtěli odvodnit tím, že budete ještě méně pít, efekt se nedostaví, případně se i zhorší. Můžete přidat minerály a vitamíny, dále pak potraviny, které napomáhají odvodnit tělo jako například okurky, celer, petržel, kořenová zelenina celkově. Vhodné jsou pak bylinky jako libeček, jalovec, přeslička rolní, kopřiva a další.

Bílkoviny – základ

Nejen v tomto období, ale celkově po celý rok, by měla být bílkovina základním stavebním kamenem pro růst svalů. To, že hubnete neznamená, že vyřadíte veškerou stravu a budete trápit hladověním. Tím získáte max. hubenější postavu bez svalů, časem i zdravotní problémy a mnohdy i ty psychické. Proto úbytek cukrů nahraďte proteinem. I když je v létě těžké přijímat potravu v úseku 2,5-3,5 hodiny od sebe, můžete 2-3 jídla nahradit částečně proteinovým koktejlem (pokud máte například 6-7 jídel za den), který uleví trávení a nebude pro organizmus ve velkých vedrech takovou zátěží.

AAKG – arginin

Jako další pomocník pro vykreslení svalů je látka arginine. Která napomáhá plnosti svalů a jejich většímu napumpování i prokrvení, což má za následek mnohem svalnatější dojem, po určitou dobu působení v okruhu pár hodin po tréninku a během něj. Rovněž pak dochází k lepšímu využití svalů po dobu tréninku. A-AKG (Arginine Alfa Ketoglutarate) je sem esenciální aminokyselina, která je v organismu zdrojem oxidu dusnatého, který způsobuje uvolnění a rozšíření cév. To napomáhá většímu přívodu kyslíku a potřebných živin pro kosterní svalstvo.

Každý pohyb se počítá

Co to znamená? Každý pohyb se počítá do výdeje energie dle aktivit. Například i taková pomalejší chůze má PAR 2,8 – 3, oproti ležení, které má jen PAR 1,2. Proto, tam kde je to možné nechte auto doma, používejte schody a nejezděte výtahem, choďte na častější procházky s partnerem, psem, snažte se prostě využít každou možnost, kdy vaše tělo může spalovat tuk. Jistě jsou to malé položky výdeje energie, ale pokud se za měsíc sečtou, dají Vám krásné číslo a náskok několika dní k dobru.

Závěrem

Bohužel kdyby bylo vše snadné dělal by to každý. Těchto pár rad Vám může pomoci částečně, nicméně to neznamená, že vše po 30 dnech vysadíte a vše bude ok. V režimu pokračujte, hlídejte si pak příjem živin, případně si nechte sestavit jídelníček nebo si jej pokud máte znalosti vytvořte sami. Jsou to rady pro konečné doladění případně dopomoct předtím, než zamíříte k vodě, ne kombinace 1 měsíce dřiny a 11 měsíců lenošení…

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MGViMWYx