Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Hydro protein

09.12.2020

Hydro protein

Co je vlastně hydro protein? Jaký volit stupeň hydrolýzy?

Co je vlastně hydro protein?

V tomto krátkém článku si trochu popíšeme, co to vlastně Hydro protein je, jaké má vlastnosti a k čemu je pro naše tělo tak významný.

Stupeň Hydrolýzy

Co značí stupeň hydrolýzy? Především to, jak dlouho daná hydrolýza (proces) probíhá a jaké peptidy při tomto procesu vzniknou (respektive především jejich velikost, ta je potom určující).

Čím vyšší stupeň tím lepší protein bude pro moje tělo?

Tato otázka je hodně ošemetná. Záleží na více faktorech. Pokud již máte doma hydro nebo zvažujete jeho koupi s hodně vysokým stupněm například nad 30, pak je dobré o něm něco vědět. Takovýto protein doporučujeme kombinovat ještě s dalším proteinem o pomalejší vstřebatelnosti. Proč? Stupeň “přetrávení“ je u některých produktů hodně vysoký, a to má za následek, že při neodborném užívání dochází v těle k nevyužití všech látek přijímaných a organizmus je vyloučí z těla ven. Jednoduše řečeno je tělo nedokáže tak rychle vstřebat, protože peptidy jsou příliš malé a nedají tak dostatečný čas tělu pro jejich absorpci.

To neznamená, že je hydro s velkým stupněm hydrolýzy špatné, pouze si musíme uvědomit, jak s ním zacházet. Chcete být rychle svalnatí a tak berete vyšší porce? To vám v tomto případě moc nepomůže. U takto velkého stupně nemá cenu brát vyšší porci jak 25g proteinu. Pokud je porce větší například 30g, tělo už nemusí zvládnout přijmout celou dávku a budete s ní plýtvat.

V neposlední řadě tady zmíním i dávkování a to všeobecně. Mnozí stále píší zda bude vadit, když si dají o něco málo vyšší dávku ať už proteinu nebo jiných doplňků. Etikety na obalu jsou pouze orientační, záleží na vašem věku, váze, zaměření na daný sport a hlavně na vašem dosavadním jídelníčku. Z toho všeho se pak odvodí velikost dávky a zastoupení suplementů potřebných pro lepší růst, regeneraci nebo redukci hmotnosti.

Co doporučujeme?

Ideální volbou, kde určitě nešlápnete vedle, je nové hydro optimal od prom-in z nové řady Essentials. Proč se jmenuje Hydro Optimal Whey? Obsahuje ideální poměr živin a stupně hydrolýzy, které dokáže tělo vstřebat bez toho, aniž byste museli doplňovat koktejl o další protein na zpomalení vstřebávání jako (cfm, casein, gainer apod.). Jedná se o protein upravený enzymatickou hydrolýzou. Enzymatická hydrolýza je nejvyšší stupeň zpracování syrovátkového proteinu, při níž dochází k enzymatickému naštěpení (“předtrávení”) dlouhých řetězců syrovátkových proteinů na peptidy. Ty jsou pro lidský organismus lépe stravitelné a mají prokazatelný vliv na zvýšení proteosyntézy. V Optimal Hydro Whey jsou peptidy rozloženy v optimálním molekulárním hmotnostním profilu od méně než 500 daltonů, až po více jak 10000 daltonů. Téměř polovina je tvořena peptidy s molekulární hmotností pod 5000 daltonů. Tento hmotnostní profil zajišťuje optimální uvolňování aminokyselin do krve. Díky svým výjimečným vlastnostem Optimal Hydro Whey maximalizuje nárůst svalové hmoty a síly. Samozřejmě jsou i další kvalitní výrobky, toto je jen jeden příklad.

K čemu je takto upravený protein vůbec vhodný?

Po cvičení se otevírá tzv. “okno“, kdy je do těla zapotřebí dostat kvalitní živiny, a to co možno nejrychleji, aby začaly co nejdříve opravovat a vyživovat namožené svaly po fyzické aktivitě. Tady se snad nemusíme bavit, že ne všechna strava a proteiny jsou vhodnou volbou ihned po cvičení. Volíme tedy potraviny, jenž se umí rychle vstřebat. To ale nestačí, klasická strava není tak rychlá jako je tomu u rychleji vstřebatelných proteinů. Tady se šlo ale ještě dál a vznikl přetrávený protein, který urychluje tento proces a momentálně patří ke špičce rychle vstřebatelných proteinů ve formě koktejlů. Ideální čas pro jeho užití nastává jak po tréninku kdy, potřebujeme rychle doplnit živiny, tak i například ráno po probuzení, kdy naše tělo přes noc “hladovělo“.

Závěrem

Přemýšlejte vlastní hlavou, nenechte si vymývat mozek nesmyslnými reklamními kampaněmi. Zvažte tedy pořádně, jaké hydro pro vás bude lepší a výhodnější. A berte v úvahu, že i sebelepší doplněk vám nepomůže, pokud nemáte v pořádku jídelníček. Teprve kombinace těchto dvou faktorů vám může výrazně pomoci k vaší vytoužené postavě.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MjU4MDhl