Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Jak na ploché bříško?

10.12.2020

Jak na ploché bříško?

Tři účinné tréninky a metody, jak dosáhnout poměrně snadno, plochého, pevného a vyrýsovaného bříška.

V tomto článku Vám přiblížíme tři účinné tréninky a metody, jak dosáhnout poměrně snadno, plochého, pevného a vyrýsovaného bříška. To vše pouze za předpokladu, že si dokážete upravit dosavadní jídelníček a budete dodržovat stravu. Ruku na srdce, pokud budete jíst, co Vás napadne a trápit břicho denně v posilovně s použitím nějakého spalovače tuků, změny se pravděpodobně nedočkáte a když, tak jen malé. Břicho jde ruku v ruce s kuchyní a s tím, co v ní uvaříte. Omyl, který je bohužel pořád zafixován v představě mnoha cvičenců je, že stovky sedů lehů denně Vám dopomohou k vysněnému „pekáči buchet“. Je to pouze mýtus a omyl, kterým žádné změny nedocílíte.

Chcete pevný a vyrýsovaný střed těla? Pak musíte změnit stravovací návyky.

  • Trénink č. 1

Zkracovačky (5 sérií po 16 opakování)

Zvedání kolen ve visu (5 sérií po 14 opakování)

Zkracovačky na fitbalu (5 sérií po 12 opakování)

Zvedání nohou v leže (4 série po 14 opakování)

Vytáčení ve stoji (4 série po 12 opakování)

Tip na zpestření:

Pokud chcete opravdu procítit každé opakování, pak v tréninku u zkracovaček provádějte velmi pomalé, pálící opakování. Tím, že budete udržovat napětí ve svalech po celou dobu provádění opakování, docílíte rychleji požadovaného efektu a vaše práce se násobí. Pomoct si můžete tím, že budete počítat. Při provádění cviku směrem nahoru počítejte 2-3 vteřiny, na stejnou dobu v horní pozici zastavte, a s výdechem směřujte stejnou dobu dolů. V dolní poloze se nezastavujte a udržujte neustálé napětí po dobu opakování.

  • Trénink č. 2

Kombinace tréninku a kardia

5 minut středně rychlé chůze na páse

2x20 výskoků ze dřepu s lehkým závažím

5 minut na páse s prudkým stoupáním

2x20 výskoků s roznožením při dopadu

5 minut na pásu při mírném sklonu s rychlejším tempem

2x20 výskoků s tlesknutím nad hlavou

5 minut na pásu s pozitivním sklonem (běh)

5 minut na páse na vydýchání

Tip na zpestření:

Tím, že zařadíte kardio trénink se cvičením (střídavě) dosáhnete mnohem většího kalorického výdeje. Plyometrický a aerobní trénink v jednom je léty osvědčená metoda, jak získat rychlejší úbytek tuku. Pokud Vám zbyde ještě nějaká energie, můžete zařadit po tréninku doplňková cvičení na břicho (supersety). Pořadí cviků můžete libovolně měnit a zamezíte tím stagnaci a stereotypu.

  • Trénink č.3

Okruh č. 1

Přeskoky bokem přes lavičku (30 opakování)

Výstup na lavičku se zátěží (30 opakování)

Zvedání nohou na římské lavici s vytáčením (40 opakování)

Výskoky ze dřepu s tlesknutím (20 opakování)

Shyby (20 opakování)

Okruh č. 2

Zkracovačky (20 opakování)

Výpady s výskokem (20 opakování)

Kmitání nohou vleže (20 opakování)

Svíčka (20 opakování)

Tip na zpestření:

Každý okruh opakujte 3-4x. Přestávku mezi jednotlivým okruhem zařaďte 60-90 vteřin a opakujte. Mezi jednotlivými cviky dodržujte co možná nejkratší pauzu. Tím, že pojedete jednotlivé okruhy bez přestávek dojde ke spálení většího počtu kalorií a trénink se tak stává více funkční, než při klasickém posilování břicha s přestávkami mezi cviky.

Závěrem

Pořadí cviků a počty sérií stejně tak jako počty opakování můžete libovolně měnit. Důležité je vše procítit a těžit z tréninku maximum. Čím kvalitněji cviky odjedete, tím rychleji se dočkáte změny. Tréninky můžete zařadit ob den a budete tak mít neustálou změnu ve cvičení. Nedovolíte tak tělu, aby si zvyklo na jednotný trénink a donutíte jej lépe pracovat a reagovat, což je velice důležitý faktor úspěchu.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTg4MDc0M2