Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Jak zhubnout?

01.12.2020

Jak zhubnout?

Jak zhubnout za minutu dvanáct? Jak sestavit jídelníček a jak počítat příjem?

Jak zhubnout za minutu dvanáct?

Téma na denním pořádku. Stále více a více lidí pořizuje v posledních dnech spalovače tuku. Hledají zlatý grál, kouzelnou pilulku, která je přes noc zbaví nahromaděného tuku. Ono spalovače tuku opravdu fungují, je to takový malý zázrak, ale je to jen jeden dílek skládačky, pokud do sebe správně nezapadnou ani ty ostatní, pak je zde smutná zpráva, tuk bohužel zůstane majiteli...

Vše již bylo řečeno, různé metody diet, stravování, jak vybrat vhodný spalovač. Takže ve zkratce a pouze na krátkodobé řešení problematiky si můžeme níže popsat, jak shodit alespoň částečně nějaké to kilo třepající se nehmoty.

Pokud nedodržujete stravu a doposud jste postavu neřešili a vašim cílem je vypadat alespoň trošku lépe než přes zimu v létě na koupališti, pak máme nějaké to přechodné řešení.

Strava

Tuky

Zvyšte příjem zdravých tuků, ano slyšíte dobře. Chcete hubnout, konzumujte tuky! Pro chod těla potřebujete energii, dieta není výjimkou. Proto používejte jako primární zdroj: Omega 3, 6, 9 doplňky, ryby, semínka, oříšky, avokádo a další kvalitní zdroje. Konzumace zdravých tuků ovlivňuje pozitivně organismus. Tělo je potřebuje pro tvorbu hormonů, pomáhají vstřebávat některé vitamíny (A, D, E, K), minerály jako vápník, hospodaří s kyslíkem a jsou pro tělo celkově přínosem a nezbytnou složkou pro jeho fungování. A kdy jindy potřebujete, aby vaše tělo jelo na 100 % než v období honby za krásnějším a štíhlejším tělem...

Zdravé tuky - nenasycené mastné kyseliny, pokud Vám chybí, budete jen těžko hubnout, naopak tělo bude mít tendenci tuk ukládat (ať už ze sacharidů, nezdravých tuků, nebo při nadbytku bílkovin, ano slyšíte dobře, i nadbytek bílkovin souvisí s ukládáním tuků).

Díky omega 3 a 6 dochází k hormonální rovnováze v těle, pokud je přísun tuků nízký, rovnováha je narušena a spalování tuků je o dost náročnější, rovněž jste náchylnější k jejich ukládání. Proto doporučuji jíst zdravé tuky hlavně v období diet a pořídit si alespoň omega 3 a 6!

Omega 3 ve stravě: rybí olej, mandle, ořechy, semínko lněné, konopný olej, mořské plody.

Omega 6 ve stravě: dýňová semínka, sezamová semínka, sezamový olej.

Tak to máme tuky ve zkratce, proč a na co...

Sacharidy - cukry

Zní to možná krutě, ale pokud jste až doposud moc postavu neřešili, pak je jediným řešením cukry vysadit!

Cukry z jídelníčku vynechejte úplně. Pokud budete unaveni, dejte si po tréninku jeden kus ovoce, kiwi, jablko, mandarinku, jahody, maliny. Cukr z ovoce je pro tělo mnohem přirozenější než například z pečiva, těstovin a podobně. Navíc ovoce obsahuje spoustu vitamínů a prospěšných látek (no, tedy pokud máte vlastní zdroje, ovoce ze skleníků a hromada postřiků + abnormálně rychlý růst asi nebude to pravé ořechové a takové na první pohled zdravě tvářící se ovoce moc ovocem už není).

Používejte sacharidy s nízkým GI tedy sacharid, který se v těle vstřebává pozvolně a tělo má dostatek času jej zpracovat, riziko uložení ve formě tuku je zde o něco nižší.

Co vynechat?

vynechejte z jídelníčku bílou rýži, pečené brambory, bílé těstoviny, pečivo (i to tmavé a rádoby posypané housky trochou semínek), tyčinky (i ty rádoby proteinové, kde je více cukru jak bílkoviny), knedlíky, bílou mouku, buchty a sladkosti jsou samozřejmostí.

Co naopak zařadit?

V menším množství konzumujte vařené brambory ve slupce, grahamové těstoviny, ovesné vločky, kuskus, příležitostně ovoce po fyzické aktivitě, luštěniny.

Co když mám hlad?

Dojez se prostě zeleninou, hlávkovým salátem, okurkou, paprikou, rajčetem, kedlubnou, ředkvičkou, čínským salátem a pod.

Bílkovina - protein

Konzumujte především kvalitnější zdroje bílkovin:

Vejce, vaječné bílky, křepelčí vajíčka, králičí maso, krůtí maso, hovězí libové, vepřové libové, kuřecí, sladkovodní ryby, mořské ryby, mořské plody, šmakoun, v omezené míře produkty ze sóji, proteinové koktejly, řecké jogurty, cottage sýry light, občas tvaroh 0,5 % tuku a pod.

Pokud zvažujete protein doporučuji klasiku CFM 80 nebo do diety vhodný Hydro protein, který obsahuje předtrávenou bílkovinu a pro tělo je ideálním rychlím zdrojem bílkovin hlavně po ránu a po tréninku.

Jak tedy jídla sestavit?

  1. snídaně (rychlé bílkoviny + zdravé tuky)

  2. svačina (bílkovina + sacharidy v menším množství)

  3. oběd (bílkovina + zdravé tuky + sacharidy v menším množství)

  4. svačina (bílkovina)

  5. večeře 1 (bílkovina + ovoce po tréninku)

  6. večeře 2 (bílkovina + zdravé tuky)

Jak vidíte poměr sacharidů a cukrů je značně ostrouhaný v jídelníčku. Sázejte tedy na kvalitní zdroje bílkovin a tuků. Pokud se chcete zbavit tuků, doporučuji vynechat ve velké míře cukry, navýšit příjem zdravých tuků a kvalitních bílkovin. Důležité je nehladovět! Pokud budete pociťovat v období redukce hlad, tělo prostě uložené zásoby na horší časy nepustí a hubnout nebudete! Proto si hlídejte odstup jídel na 2-3 hodiny během dne, případně doplňte bílkovinu z koktejlu. Ke každému jídlu se snažte přidat zeleninu, po tréninku nemusíte. Tělo potřebuje základní potraviny, které efektivně a naplno využije. Tedy zeleninu k jídlu hlavně na druhou večeři použijte proto, aby byl žaludek zaplněn.

Kolik čeho konzumovat a přijmout?

Obecně nic takového jako to pravé doporučení neexistuje, proto musíte experimentovat.

Bílkoviny 1,6-2,6g/1kg tělesné váhy

Tuky 0,7-1g/1kg tělesné váhy

Sacharidy (ty prostě omezte na max, pokud chcete rychle s vahou dolů) není to ale dlouhodobé řešení. 1,5-2g/1kg váhy.

Snažte se fungovat na 51% bílkovin, 30% zdravých tuků a 19% sacharidů.

Má spalovač smysl?

Ano, ale doporučuji Thermogení alespoň. L carnitine je spíš tělu prospěšný v jiných ohledech než zrovna jako kvalitní spalovač tuků, který vám napomůže k lepší postavě. Volte spíše Synephrine, Kofeine, Zelený čaj jako jednotlivé složky doporučuji konzumovat společně. Pokud chcete kombinovaný hotový produkt, pak určitě nešlápnete vedle s produkty jako: Gold Cut.

Pořiďte si tedy ke kvalitní stravě omega 3 a 6, thermogení spalovač a teď už je čas zaměřit se na poslední díl skládačky, trénink.

Trénink sám o sobě je ideální zařadit, vy ale potřebujete spíše hodně intenzivní formu aktivity (pokud chcete používat silové cvičení) vhodné je kombinované s kardio cvičením, alespoň 3-4x týdně.

K odvodnění těla a lepšímu prorýsování si můžete pomocí bylinek nebo diuretik.

Chřest hroznovitý, pampeliška, medvědice lékařská, šípky, kopřiva dvoudomá, bříza bělokorá, petržel, přeslička rolní, tyto zázračné přírodní produkty a další vám pomohou lépe odvodnit tělo, vyhněte se také soli, která vodu zadržuje.

Pitný režim

Pokud je váš pitný režim nedostačující, tělo si zadržuje vodu v těle a působíte zavodněně. U někoho si to lidé pletou s tukovou zásobou. Proto je dobré zvýšit pitný režim, paradoxně tělo uvolní více vody. I to je důvod, proč závodníci nebo zápasníci před vážením přijímají abnormální množství tekutin (čisté vody) a následně x hodin nepijí. Tělo se prostě nastartuje a vodu nezadržuje, dojde k snížení hmotnosti a prorýsování těla. Výraznější vjem je jen na krátkodobou dobu, například na focení v řádů max. hodin. Pro vás bude mnohem lepší pít alespoň 0,04l na 1kg tělesné hmotnosti, tělo bude lépe fungovat a nebude zavodněné.

Shrnutí na závěr

Můžete zařadit na krátkou dobu cca 2 týdnů sacharidové vlny nebo cykly. Je to ale pouze krátkodobé řešení. Snažte se vyhýbat se cukrům, jak jen je to možné, více bílkovin a zdravých tuků je základ, pokud přidáte správný spalovač a trochu té dřiny ve fitku navíc, výsledky se rychle dostaví...

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MjBiNzM0N