Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Jaký spalovač má smysl?

16.12.2020

Jaký spalovač má smysl?

Jak vybrat vhodný, ne moc drahý, ale účinný spalovač tuku?

Jaký spalovač?

Jak vybrat vhodný, ne moc drahý, ale účinný spalovač tuku? Zajímavá otázka, ale odpovědět se na ni dá. V prvé řadě je nutné uvědomit si, že nic jako dokonalý spalovač tuku neexistuje. Je to především přístup ke stravě a její případné upravení a v druhé řadě je to fyzická aktivita k dosažení lepších výsledků a zpevnění těla. Zde doporučuji zařadit i kardio pro účinnější spalování tuků. V tomto článku mohu doporučit pár osvědčených spalovačů tuku, ať už to kapslovou, tabletovou, práškovou nebo tekutou formu. Spalovač tuků si můžete i snadno sestavit, cenově budete levnější a mnohdy o dost účinnější, než spalovače založené jen na reklamních kampaních a propagaci známými sportovci.

Jaký spalovač si pořídit?

Většina představ tkví v tom, že po vypití Carnitinu budete krásně štíhlí a přijdete o značné množství tuku. Bohužel pravda je taková, že Carnitin ano, ale spíše jako zdroj energie s následným menším procentem funkčnosti jako spalovač tuků. Jedná se takzvaně o šetrný spalovač tuků (přeloženo jako méně účinný). To znamená, že je to jeden z mála doplňků, který neodbourává tuk tím, že uvede tělo do stresu. To ocení osoby trpící zejména při zvýšeném přísunu kofeinu. Asi 25 % této látky je získáváno z vlastních zásob syntézou v játrech. Zbytek se musí při vyšších nárocích na dietu doplnit do těla formou doplňků stravy (tablety, kapsle nebo tekutou formou). U tohoto přípravku byl dokázán vliv na spalování tuků, a proto je i tak populární a vyhledávaný během diet (bohužel si mnozí myslí, že po jeho užívání nastane v těle zázrak). Dodává energii během cvičení, zlepšuje fyzický výkon, snižuje hladinu cholesterolu, tvorbu kyseliny mléčné (což má vliv na lepší regeneraci), chrání srdce a je to dobrý antioxidant pro naše tělo. Nic méně, pokud budete hledat opravdu spalovač, který pocítíte, pak bych volil jiný přípravek nebo k tomuto Carnitinu pořídil ještě Synephrine.

Účinný pomocník v období, kdy chceme snížit tělesnou hmotnost, zejména tuk. Doporučuji jej užívat jako doplněk k jiným spalovačům, hlavně k těm tekutým (navyšuje se zde účinek látek a tělo lépe spaluje přebytečný tuk). Je to extrakt z oplodí Citrus Aurantium, tato rostlina se používá pro různé účely hlavně v Čínské medicíně. Dokáže zrychlit tělesný metabolismus a tím i zrychlit spotřebu energie, tu si tělo bere z tukových zásob a tím spalujeme přebytečný tuk. Jednoduše řečeno, tělo začne produkovat více tepla a díky tomu spotřebuje přebytečné kalorie (termogeneze). Opět podotknu, že samotný jako takový má menší účinek na redukci tuku, nicméně na podporu energie je to dobrá alternativa.

Určitě víte, že pokud už je spalovač funkční, obsahuje kofein. Ať už formou tablet před cvičením nebo kávy, kofein napomáhá spalovat tuk a dodává energii. Při užívání tablet nebo kombinaci kávy a tablet se dosáhne většího výsledku než například pouhým pitím kávy před cvičením. Doporučená dávka ve formě tbl. Je 200-400mg 30 minut před tréninkem. Během výkonu mobilizuje tukové zásoby, a tím napomáhá ke spalování tuků, tělo ho použije následně jako zdroj energie. Více informací o kofeinu naleznete zde: KOFEIN. Dobrou volbou je rovněž použití kofeinu v kávě, například několikrát za den a jednou před výkonem. Nejen že zajistí energii potřebnou k tréninku, ale rovněž je to účinná složka pro redukci hmotnosti.

Zelený čaj

Šetrný pomocník pro podporu spalování tuku. Potlačuje nežádoucí nutkání a chuť k jídlu, za což vděčíme především jeho schopnosti výrazného zlepšení inzulínové senzitivity našeho organismu. Spolu s tím také platí, že zelený čaj dokáže účinně nastartovat spalování tuků, a zároveň také pozitivně přispívá ke schopnosti zahřívání, která je důležitou součástí vhodně nastaveného metabolismu.

Pokud tedy mohu doporučit, nehledal bych nějaký zázračný spalovač, ale složil bych jej ze tří důležitých komponentů, u kterých je zaručeno, že fungují a to hlavně v kombinaci pospolu. U většiny dobrých spalovačů platíte zejména za další látky, které jsou obsaženy v produktu a to o procentu nula, nula nic. Zde platí, čím víc látek je „nacpaných“ do spalovače, tím má zákazník lepší pocit o jeho funkčnosti, ale neuvědomí si, že polovina látek je tam v tak malém množství, že platíte 50 % obsahu krabičky zbytečně.

Doporučenou kombinací je použít Synephrine, kofein a zelený čaj. Tady by někdo namítl, že si pořídí jen Synephrine a za den vypije jeden, dva šálky čaje a presso. Taky možnost, nic méně málo účinná a kdo do sebe neinvestuje alespoň takové málo, aby mohl očekávat výsledky, bude vždy zklamán. Tyto tři látky je vhodnější koupit v tabletách nebo kapslích. Koncentrace celkové látky je mnohem větší, než kdybyste popíjeli pouze čaj. Pokud tedy chcete spalovač, který se opravdu vyplatí, pak si pořiďte tyto tři produkty. Určitě se vlezete do částky pod 1000 korun a balení vám vydrží mnohem déle, než pokud zakoupíte všechny látky v jednom balení (kde je jistě nenajdete v takovém množství co se týče účinných látek). Většinou totiž vždy dominuje jedna látka a ostatní jsou mnohdy jen dopočtu.

CLA

CLA je však daleko komplexnější pro zdraví organismu, kromě avizovaných účinků na tělesnou hmotnost působí také na celkovou regeneraci, růst svalové hmoty, ale i jako prevence proti rakovině. Velmi zajímavým účinkem se jeví tzv. noční spalování tuků. CLA zabraňuje znovu nabrání tuku, blokovat jeho ukládání potlačením aktivity enzymu lipoprotein-lipázy a zároveň urychluje metabolismus. Konjugovaná kyselina linolová (CLA) je zdravým tukem, patří mezi omega-6 mastné kyseliny, konkrétně je derivátem kyseliny linolové. Najdeme ji v přírodních sýrech, mléce a masu (zejména v hovězím a jehněčím). Její obsah není v těchto potravinách nijak velký. Ve snaze zásobit tělo zvýšeným množstvím CLA bychom museli sníst opravdu velká kvanta masa či sýru, což s sebou nese z dlouhodobého hlediska vedlejší zdravotní rizika.

Ano i CLA je zajímavý produkt, nicméně bych jej volil pouze jako doplněk k jinému spalovači tuků nebo do období diet. Jako taková nenese žádný maximální účinek, pro redukci hmotnosti, jak se mnozí domnívají. To ale neznamená, že tato látka není pro naše tělo důležitá a účinná.

Pokud se jedná už o spalovače tuků, které jsou nabízeny jako hotový výrobek, pak jeden z nejlepších produktů jak pro redukci hmotnosti, tak pro získání energie je Czech Virus Thermo Virus 60 tablet. Pomáhá efektivněji spalovat tuk. Snižuje chuť k jídlu a pocit hladu. Zvyšuje energii při zátěži. Odstraňuje přebytečnou vodu v těle. Působí na několika frontách s větší účinností. Zvyšuje pocit pohody a duševního klidu. Toto a další jsou vlastnosti, jenž se mu přisuzují. Pokud hledáte zlatý grál spalovače tuku, pak začněte ale u své ledničky a pohybu. Nicméně, tento spalovač tuku je účinný a jeho hlavním benefitem je dodání tělu energie pro cvičení a větší fyzický výkon. S tímto spalovačem jistě chybu neuděláte.

ECA

Kombinace kofein/synefrin/salicin v poměru 20:1:1 je prokazatelně jedním z nejúčinnějších suplementů ovlivňujících termogenezi, čistotu svalové hmoty a viditelné odbourání tuku. Bezvodý kofein, farmaceutické kvality je excelentním stimulantem CNS, který zvyšuje celkovou úroveň energie a maximalizuje kapacitu organizmu pro nejvyšší tréninkovou intenzitu. Synefrin je charakterizován pro výraznou schopnost interakce s adrenoreceptory a akcelereci metabolizmu, následkem je stimulace odbourávání přebytečného tuku. Salycin je přírodním prekurzorem kyseliny salycilové, který výrazně umocňuje účinek synefrinu a kofeinu.

Guggulsterone E a Z VERSION

Originální hnědý extrakt z Commiphora Mukul je znám pro svůj optimální obsah Guggulsteronů v tzv. formách E a Z, plus další složky jako jsou myrrhanol, kyselina ferulová atd., které celou směs vyvažují a doplňují. E Guggulsterony a Z Guggulsterony jsou v optimálním vzájemném poměru 1:4. Guggusteron je název účinné látky ze stromu Comminhora Mukul. Comminhora Mukul vytváří pryskyřičnou hmotu nazývanou guma Guggul. Extrakt z této gumy se nazývá Gugulipid a jeho účinnou látkou je steroidní Guggulsteron. Povětšinou se označuje jako hnědý extrakt, a to pro svoji charakteristickou barvu. Originální hnědý extrakt z Commiphora Mukul je znám pro svůj optimální obsah Guggulsteronů v tzv. formách E a Z, optimalizace činnosti štítné žlázy a tím i následné zrychlení metabolismu potažmo spalování tuku na energii. Zrychlení metabolismu má za následek vyšší energetický výdej. Guggulsterony nemají vliv na centrální nervovou soustavu (CNS). Jsou tak použitelné i pro osoby sensitivní na látky ovlivňující CNS. Proto se tento spalovač jeví jako poměrně schopný v závislosti cena/funkčnost.

Kajenský pepř

Díky látce obsažené v něm, nazývanou kapsaicin, je tento druh pepře účinný, při snaze odbourat nějaké to deko tuku navíc. Často jej můžete nalézt v jiných spalovačích jako jejich součást a to právě díky jeho schopnosti, která dokáže lépe nastartovat proces odbourávání tuku. Různé vědecké studie skutečně potvrzují, že kapsaicin je látkou, která má schopnost zvyšovat tělesnou teplotu a tím pádem i výdej energie u člověka, což vede k efektivnějšímu spalování tuku. Můžete jej tedy zařadit do vašeho jídelníčku, nicméně, pokud jej postavíte jako samostatnou látku, na které chcete vyrýsovat postavu, pak budete zklamáni. Je určitě jakousi cestou, ale spíše se hodí jako doplněk k dalšímu spalovači.

Samozřejmě je plno dalších látek, které pomáhají odbourávat tuk, pokud se ale jedná o ty nejúčinnější, pak nemá smysl je rozebírat. Vhodné jsou především jako celek v některém z nabízených produktů. Můžeme například vyjmenovat ( Niacin, Cholin, Chrom, HCA, Guarana apod.)

Závěrem

Pokud tedy kupujete spalovač tuku a nechcete si jej sestavit sami, pak věnujte pozornost složení na obalech. Nestačí jen číst látky obsažené na etiketě, ale rovněž je důležité vědět, jak která látka je účinná a při jakém množství má kladný účinek pro lidské tělo. Pokud je někde něčeho obsaženo 3x méně, než je hladina účinnosti dané látky, pak nejspíše výrobce tohoto produktu nabízí málo muziky, nejspíše za nesmyslně vysokou částku. Proto doporučuji držet se základů, protože to jsou osvědčené metody prověřené léty užívání. Za mě tedy KOFEIN + SYNEPHRYN + ZELENÝ ČAJ! O funkčnosti množství daných látek pro tělo se budeme bavit v některém z dalších článků. Pak budete lépe informováni o tom, co kupujete a hlavně jaký můžete očekávat účinek.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzY3MGV