Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Kotvičník Zemní – přírodní steroid

16.12.2020

Kotvičník Zemní – přírodní steroid

Jak si vypěstovat rostlinu? Dokáže stimulovat a zvyšovat hladinu testosteronu v našem těle...

Kotvičník Zemní – přírodní steroid

„přírodní steroid, který dokáže stimulovat a zvyšovat hladinu testosteronu v našem těle“.

Má za následek zvýšení psychické a fyzické výkonosti, po jeho užití se začne zvyšovat Thyroid Gland hormon v našem organizmu.

Kotvičník obsahuje vysokou hladinu rostlinných „anabolických steroidů“ tzv. Fytosteroly. Největší koncentrace Fytosterolů se nachází v kořenech a plodech Kotvičníku. Pro obsah velkého množství účinných látek se využívá celá rostlina.

Obsahuje především sapogeniny, dále pak alkaloidy harman a harmin, bioflavonoidy, glykosidy, flavonoidy, saponin diosgenin. Listy a nať jedné rostliny mají v sušině asi 12,1 % bílkovin, 2,6 % tuku, 40,8 % sacharidů, 27,8 % vlákniny a 16,7 % minerálních látek. Obsahují také asi 2,8 % steroidních saponinů, alkaloidy, flavonoidy, pryskyřice, třísloviny a také 160 mg % vitamínu C. V květech jsou obsaženy steriny, stigmasterin, campestrin, beta-sitosterin, steroidy diosgenin, flavonoidy campherol, alkaloidy, rutin. Kotvičník zemní obsahuje i taniny, sacharidy, steroly, derivát diosgeninu desoxidiosgenin, gracillin dioxin a terrestrosiny A–E.

Rostlina, která obsahuje vysokou hladinu rostlinných anabolických steroidů. Funguje jako stimulátor pro vylučování testosteronu, zvyšuje sexuální aktivitu a svalovou hmotu na úkor tuku.

Mezi jeho hlavní účinky patří schopnost zvýšit u mužů hladinu testosteronu až o 30 %, u žen naopak podstatně zvyšuje hladinu estrogenů. Studie prokázaly, že účinné látky z Kotvičníku u obou pohlaví podstatně zvyšují sexuální libido (apetenci, chuť). Kotvičník zemní také patří mezi jeden z nejefektivnějších prostředků zvyšujících potenci

V lékařství se kotvičník zemní používá po operacích, při léčení aterosklerózy, ischemické choroby srdeční, vysokého krevního tlaku. Snižuje hladinu sodíku a vykazuje analgetické působení.

Dávkování

Obecně se doporučuje užívat 1-3 kapsle denně, při síle kapsle kolem 500mg a koncentraci 40 % steroidních saponinů.

Jak si vypěstovat rostlinu?

Semínka se dají sehnat prakticky kdekoliv (většinou se prodávají kolem 20kč za ks). Po provzdušnění a zvlhčení půdy vložíme semínka do truhlíků nebo rovnou na zahradě do země (sadit můžete už koncem měsíce dubna). Sadíme cca 30cm od sebe. Ihned po vyklíčení se stává, že několik rostlinek uhyne (doba klíčení se liší i v řádů několika týdnů). Důležité je vyvarovat se větru a pravidelně zem vlhčit. Zpravidla dosahuje výška rostliny cca 1 metru. Ideální teplota k pěstování je něco kolem 20-25 stupňů. Kotvičník dozrává koncem září (může se pravidelně ostřihávat, někdo doporučuje sklízet až celou rostlinu). Rostliny vyjmeme i s kořeny ze zemně a opláchneme od nečistot. Následně je nastříháme na malé části (do cca 3cm délky) a necháme usušit na suchém místě. Během schnutí můžeme rostlinu převracet, aby nedošlo k plesnivění jejích částí. Na jedné rostlině se dá průměrně nasušit kolem 50g, pro dospělého jedince postačí okolo 1200g na jeden rok. Tedy něco přes 20 rostlinek.

Příprava luhováním

Můžete si připravit tzv. steroidový čaj a to vylouhováním 5g suché směsi a povařením cca v půl litru čisté vody po dobu 20 minut. Připravený čaj můžete rozdělit na více dávek během dne. Doporučuje se užívat pro viditelné výsledky 2-3 měsíce v kuse.

účinky

  • působí jako velmi účinné antisklerotikum
  • stimulační a anabolické účinky
  • zvýšení hladiny testosteronu
  • snižuje hladinu tuků v krvi
  • zvyšuje mužskou potenci, zvyšuje hladinu testosteronu až o 30%
  • čistí a léčí játra
  • má tonizující a obecně regenerační účinky, zvláště po těžkých nemocech
  • u žen značně zvyšuje hladinu estrogenů – ženských pohlavních hormonů
  • zlepšuje srdeční ischémii
  • snižuje hladinu krevního cholesterolu o 25-30%
  • zlepšuje střevní peristaltiku
  • podporuje tvorbu žaludečních šťáv
  • zvýšení hladiny hormonu FSH
  • potlačení nespavosti, napětí, depresí
  • zvýšení objemu svalové hmoty na úkor tuku
  • obnovení životní mladické vitality

Další využití Kotvičníku Zemního (Tribulus Terrestris)

Čaj z Kotvičníku je od nepaměti připravován pro zvýšení funkce libida a je bylinou která zlepšuje plodnost. Působí jako močopudný prostředek využívaný při chorobách ledvin a močových cest. Pomáhá léčit ušní šelesty, záněty v ústní dutině a některé zrakové poruchy. Potlačuje nespavost, deprese, návaly horka, podrážděnost. Jeho velké plus je, že prakticky neexistují žádné vedlejší účinky ani škodlivost při užívání této látky.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ODcyN