Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Sex a sport

15.12.2020

Sex a sport

Víte, že....vaginální stimulace zvyšuje v organismu...

Víte, že....

  • pravidelný sex zlepšuje schopnost regenerace? Díky sexuální aktivitě dochází ke zvýšení mužského hormonu, který následně ovlivňuje regeneraci a růst svalové hmoty.
  • u žen zvyšuje orgazmus aktivitu, kdežto u mužů aktivita klesá? Po sexuálním aktu se u ženského pohlaví zvyšuje hladina testosteronu.
  • vaginální stimulace zvyšuje v organismu sekreci neuropeptidu, který potlačuje vnímání bolesti. Jeho hladina je přitom v mozku nejvyšší právě den po milostném aktu. Což se jistě ocení během dlouho trvajícího sportovního výkonu.
  • hladina testosteronu podléhá biorytmu, u mužů je nejvyšší ráno, proto někteří sportovci dávají přednost dopolednímu tréninku.
  • vědci naměřili významně nižší hladinu testosteronu, který ovlivňuje libido u lidí věnujícím se spíše vytrvalostním sportovním disciplínám? Naopak u lidí, kteří se věnují silovým sportům naměřili vyšší hladinu.
  • zvýšená sportovní aktivita dokáže částečně nahradit sex? Proběhlo několik studií a na testovaných jedincích došlo k závěru, že lidé často přesahující vlastní limity ve sportu nepotřebují tolik sexuální aktivity, jako lidé, jenž se sportu na vyšší úrovni nevěnují. Vysvětlení spočívá v látce Endorfin. Látky, kterou máme v těle. Je mnohdy označovaná za drogu štěstí. Jaká je tedy souvislost? Během orgazmu se do těla vyplaví látky endorfinu, které navodí příjemnou náladu a slastný pocit. Stejně tak tomu je u sportovního výkonu. U jedince, který dokáže překonat výkonem svou hranici, dochází k jeho vyplavování rovněž. Pocit spokojenosti a příjemného vyčerpání se často podobá období po orgazmu.
  • sex dokáže hydratovat pokožku lépe než drahé kosmetické přípravky. Během milování se zvyšuje hladina ženského hormonu estrogenu, což pomáhá pokožce k lepšímu prokrvení, a to ji činí pružnější a hladší. Takže ženy, souložte víc a ušetříte za předražené krémy, které hydratují vaši pokožku.
  • intenzivní cvičení zvyšuje libido. Při pravidelném intenzivním pohybu se totiž zvyšuje hladina testosteronu v krvi, tento mužský pohlavní hormon přitom posiluje chtíč u mužů i žen.
  • pravidelné cvičení v jiném stavu protahuje a posiluje svaly, což následně pomáhá vašemu tělu lépe se vyrovnat s bolestmi a obtížemi těhotenství. Takže v těhotenství cvičit, ale opustit od těžkých vah na čince.
  • pravidelný sex 3-6x týdně snižuje syntolický krevní tlak. Ten odráží následně sílu, s jakou srdce pracuje a vypuzuje krev do tepen.
  • sperma obsahuje více než 400 druhů bílkovin a látku zvanou kreatin?
  • goji se považuje za super ovoce pro dosažení větší energie, vitality před tréninkem, stejně tak ale povzbuzuje a zkvalitňuje sexuální výkon? Zároveň se považuje za nejhodnotnější ovoce na naší planetě. Kustovnice čínská (goji) obsahuje 18 druhů aminokyselin, včetně všech osmi esenciálních aminokyselin a 21 stopových prvků.
  • konzumace ovesných vloček je jedním z mála způsobů, jak zvýšit hladinu testosteronu v krvi, který je důležitý pro oboje pohlaví? Oves obsahuje také arginin, který dokáže uvolnit svaly kolem cév v penisu a napomoct tak lepšímu průtoku krve a silnější erekci.
  • antioxidant katechin přítomný v čaji podporuje prokrvení celého těla pro lepší sexuální vnímání? Zlepšuje také paměť a náladu. Forma katechinu přítomna v zeleném čaji navíc podporuje spalování tuků, což je přínosné hned z několika hledisek.
  • konzumace červeného masa vyvolává tvorbu oxidu dusnatého v krvi, který napomáhá relaxaci tepenných stěn a zvyšuje průtok krve do pohlavních orgánů. Zároveň však dochází k lepšímu prokrvení svalstva a jeho následnému růstu a většímu napumpování.
  • Jablko, zejména pak sacharidy obsažené v něm jsou velmi důležité pro zastavení katabolismu po fyzické aktivitě (proces, kdy dochází k odbourávání svalové hmoty). Zároveň jsou bohatým zdrojem polyfenolů a dalších antioxidantů, které stimulují krevní oběh v celém těle – pohlavní orgány nevyjímaje. Navíc obsahují florizin, který se podobá ženskému pohlavnímu hormonu estradiolu, který hraje významnou roli při zvlhčení vagíny a v ženské sexuální výkonnosti.
  • sexuální akt je jako droga? Důvodem je fakt, že působí na stejné oblasti mozku jako kokain, kofein nebo čokoláda (rovněž snižuje pocitu bolestí a depresí). Pocit radosti, který vyvolává je ve velké části spojen s uvolňováním neurotransmiteru dopaminu, který v mozku aktivuje centra odměny a podobá se působení některých substancí nebo drog. To je hlavním důvodem, proč jsme na něm tolik závislí a vyhledáváme jej stále dokola.
  • sex působí jako antidepresivum? Studie Newyorské státní univerzity z roku 2002 ukázala, že ti, kdo ho provozují bez prezervativu, trpí méně depresivními příznaky než ti, kdo ho používají. Vědci vyslovili domněnku, že některé látky obsažené v semenu, například estrogeny a prostaglandiny, mají antidepresivní účinky. To je dobrá zpráva pro pány J
  • sex navozuje spánek, více u mužů než u žen. To je podle vědců spojeno s vlivem ejakulace na prefrontální kortex, který po dosažení vrcholu potěšení jakoby vypnul. Je to spojeno s vylučováním oxitocinu a serotoninu a může to vysvětlovat, proč je muž po sexu malátný. Zároveň však napomáhá lepší regeneraci a hlubšímu spánku. Což je užitečné hlavně po vyčerpávajícím silovém tréninku.
  • podle jednoho výzkumu dokázaly osoby vzápětí po sexu lépe reagovat na silně emotivní situace. Tento jev je spojen s poklesem krevního tlaku, což má velký přínos pro naše zdraví.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

OWQ5ZD