Abychom vám zajistili lepší uživatelské prostředí, používá tento web soubory cookie. Další informace naleznete v našich zásadách používání souborů cookie a zásady ochrany osobních dat
Doprava

Doprava zdarma

od 1999,- Kč

Doprava

Dárek k objednávce

Doprava

Osobní odběr

Kamenná pobočka Dubňany

Doprava

Doprava od 65 Kč

Doprava

Po registraci sleva

Spalování tuku během spánku?

16.12.2020

Spalování tuku během spánku?

Jak krásně to zní, večer si lehnete a ráno budete o pár kilo tuku lehčí....

Jak krásně to zní, večer si lehnete a ráno budete o pár kilo tuku lehčí. To je samozřejmě sci-fi, ale přesto všechno existují metody a výrobky, které napomáhají odbourávat tuk i po čas spánku. Vše musí být ale v rovnováze, nikomu nepomůže žádná metoda, pokud nebude ochoten upravit svoje dosavadní stravování a životní styl. Většina spalovačů tuků a látek, jenž napomáhají snižovat procenta tuků v těle nemůžete brát před spánkem a to z důvodů látek obsažených v daných produktech. Důvodem jsou stimulující látky, často kofein apod. přísady, které by nám nedovolily usnout nebo prožít kvalitní spánek po dobu noci, což by mělo nepřízniví vliv na následnou regeneraci. Existují ale i účinné látky, které dokáží napomoci hubnutí a jsou určeny i pro užití těsně před spánkem. Takže, pokud máte stravu i trénink zvládnutý a snažíte se zpevnit a vyrýsovat tělo, proč si nedopomoci nějakou předspánkovou suplementací.

Suplementy, které vám pomohou redukovat tělesný tuk po dobu spánku:

  • CLA (konjugovaná kyselina linolová)
  • Guggulsteron
  • Rybí tuk
  • GABA (gama aminomáselná kyselina)
  • Glukomannan
  • Gymnema sylvestre

CLA

Jedná se o označení skupiny derivátů kyseliny linolové, která se vyskytuje volně v přírodě. Řadí se k takzvaným zdravým tukům. Jejím hlavním účinkem je stimulace svalového růstu a současně s ním i redukce tuku tím, že snižuje obsah tuků v tukových buňkách, zvyšuje metabolismus a spaluje nadbytečný tuk. CLA a její účinky jsou léty a výzkumy prokázány, efektivní je ale pouze za předpokladu, že ji užíváme alespoň několik měsíců. Ideální je, dávkovat ji 3x denně, 2x během dne cca 2-3g a poslední dávku 2-3g užít před spánkem. Patří mezi omega-6 mastné kyseliny, konkrétně je derivátem kyseliny linolové. Najdeme ji v přírodních sýrech, mléce a masu (zejména v hovězím a jehněčím). Její obsah není v těchto potravinách nijak velký. Ve snaze zásobit tělo zvýšeným množstvím CLA bychom museli sníst opravdu velká kvanta masa či sýra, což s sebou nese z dlouhodobého hlediska vedlejší zdravotní rizika. Zvyšuje a podporuje odbourávání tukových zásob, snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá zabránit tzv. JO-JO efektu, má antioxidační účinky, podporuje růst svalové tkáně, působí na regeneraci svalové hmoty.

Guggulsteron

Účinné GUGGULSTERONY, označené písmenem E a Z, se extrahují z pryskyřice indického stromu. Tato látka zvyšuje a zlepšuje vstřebávání jodu ve štítné žláze, což následně vede k zvyšování a tvorbě hormonů, jenž zvyšují rychlost metabolismu, aniž by se uplatňovala termogeneze. To je důvodem, proč tyto látky skvěle působí právě po čas spánku. Další pozitivní vlastností je její pozitivní vliv na snižování cholesterolu v těle. Doporučené dávkování je 20-60mg před spaním a pak je možné jej užít i 2x během dne. Jediný případ, kdy se vyhnout konzumaci této látky je, když trpíte poruchou štítné žlázy.

Rybí tuk

Obsahuje dvě omega-3 nenasycené mastné kyseliny a to kyselinu EPA a DHA, které působí jinak než ostatní omega-3 nenasycené mastné kyseliny obsažené v rostlinných tucích. Vše spočívá v tom, že po přijetí těchto látek do těla jsou aktivovány geny rozkládající tuky v těle a dochází k takzvané oxidaci tuků. Takže jednoduše řečeno, tuky napomáhají spalovat tuk. Bylo provedeno mnoho studií a u některých bylo pozorováno až 20% snížení nadváhy už po pár měsících užívání. Můžete brát 1-2g před spaním a druhou dávku například ráno s jídlem.

GABA

Jedná se o aminokyselinu, která se ve vysokých koncentracích nachází v lidské nervové soustavě. Snižuje aktivitu určitých nervových přenašečů a to z ní dělá ideální suplement vhodný pro noční užití, ať už se jedná o její účinek snižování tuků, lepší svalový růst nebo schopnost podpořit relaxaci a kvalitu spánku, což je velice důležité pro regeneraci a následný růst, zároveň také zvyšuje růstový hormon v těle. Doporučené dávkování je pak 3-5g GABA cca 90 minut před spaním. Ideální je začít první den na 3g a postupně dávku zvyšovat až na gramů pět.

Glukomannan

Jedná se o ve vodě rozpustnou vlákninu, často používanou jako koření, hlavně v japonské kuchyni. Jejím hlavním účinkem je, že dokáže nabobtnat a zvětšit svůj objem až 50x. To má za následek snížení pocitu hladu. Glukomannan také prodlužuje vyprazdňování žaludku, protože prodlužuje trávení a vstřebávání všech živin včetně sacharidů a stabilizuje hladinu krevního cukru v těle. Podporuje přeměnu cholesterolu na žlučové kyseliny, čímž se celkový cholesterol i hladina tuků v krvi snižuje, to následně zabraňuje celkovému přibírání tuků. Dávkování: užijte 2g hodinu před spánkem, můžete užít také jednu dávku například přes den spolu s jídlem. Pro první použití je lepší rozdělit dávkování nadvakrát po jednom gramu.

Gymmnema sylvestre

Jedná se o určitý druh vinné révy rostoucí v indických deštných pralesích. Místní jej přezdívají GURMAR (ničitel cukru). V listech této rostliny se nachází látky, jenž snižují a potlačují chuť na sladké. Dále tato látka zvyšuje produkci inzulinu a to je výhodné zejména při tvrdých dietách v období rýsování. Jejím vedlejším účinkem, krom potlačení chutě na sladké, je lepší podpora využití bílkovin z proteinových nápojů ve svalech. Doporučené dávkování je pak 250-500mg před spaním. Dá se použít i přes den, pokud vás přepadne chuť na sladké, pak užijte například ještě dvakrát.

Závěrem

Ať už se rozhodnete využít a vyzkoušet kteroukoliv látku z výše vypsaných, nezapomínejte, že vše funguje jen tehdy, když máte vyřešeny a dobře nastaveny základní věci potřebné pro redukci váhy. Doplňky stravy dokáží hodně pomoci a urychlit dané procesy, ale jen tehdy, kdy jim bude vytvořeno vhodné prostředí.

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZmU2N